Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα γερμανικού περιοδικού: Οι νέοι ήρωες της Ελλάδας... δεν έχουν ελληνικά ονόματα

Τον αποφασιστικό ρόλο των συμβούλων από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης παρουσιάζει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Capital

Το εκτενές αφιέρωμα έχει τίτλο «Οι νέοι ήρωες της Ελλάδας», αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους ήρωες δεν έχουν ελληνικά ονόματα. Είναι εμπειρογνώμονες με διεθνή εμπειρία στον κλάδο τους, όπως ο Ολλανδός Ρικ Βάουτερς που συντονίζει τη σύνταξη εθνικού κτηματολογίου, ο Γάλλος Κλοντ Βέντλινγκ, που επιβλέπει την αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών, η Γερμανίδα Μαρίνα Χορν, που δρομολογεί αλλαγές στο σύστημα υγείας αλλά και ο Έλληνας Βύρων Καμπαράκης, που προωθεί την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων με συγχρηματοδότηση από τα κοινοτικά ταμεία.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν περιγράφονται με μία χαρακτηριστική σκηνή: η Μαρίνα Χορν έχει μόλις φτάσει στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σε 18 ώρες θα αρχίσει μία σημαντική διεθνής συνάντηση εμπειρογνωμόνων για την υγεία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των αρμοδίων Επιτρόπων της ΕΕ. Δύο χρόνια δούλευε γι' αυτή τη συνάντηση η Χορν μαζί με στελέχη του ελληνικού υπουργείου Υγείας, αλλά τώρα, την τελευταία στιγμή, διαπιστώνει ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη τα στοιχεία που χρειαζόταν- και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει αρρωστήσει και η Φρύνη, η έμπιστη υπάλληλος, με την οποία συνεργάζεται. «Frini, we need the answers» φωνάζει η Μαρίνα Χορν στο κινητό της και συνεχίζει: «Φρύνη, σου το είχα πει ότι αυτό το project είναι πολύ μεγάλο για να ασχοληθούν μόνο δύο άτομα».

Πηγή: Deutsche Welle
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...