Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Διάλεξη του Jan Blommaert


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American Education Center και το Research Institute του Hellenic American University φιλοξενεί τον Καθηγητή Γλωσσολογικής Ανθρωπολογίας Jan Blommaert, για την δημόσια διάλεξη με τίτλο “Strange worlds of power: How democracy lost the economy”.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Από το 2008, η οικονομική κρίση παρουσιάζεται περισσότερο ως αμιγώς οικονομική και πιστωτική κρίση και λιγότερο ως γενική κρίση θεσμών, εξουσίας και δημοκρατίας. Η οικονομία συνεπώς κατασκευάζεται εκτός του πεδίου των δημοκρατικών θεσμών και πλέον απεικονίζεται ως ανεξάρτητο και αυτόνομο σύστημα το οποίο υπακούει στους δικούς του νόμους και όχι σε αυτούς της δημοκρατίας, η οποία υποχωρεί ενισχύοντας το δημοκρατικό έλλειμμα. Η τάση αυτή ωστόσο δεν είναι καινούργια, καθώς παρόμοιες αφηγήσεις επικράτησαν στις δημόσιες και ακαδημαϊκές συζητήσεις γύρω από το New Deal του Ρούσβελτ και την ύφεση της δεκαετίας του 1970. Επομένως, η αυτονόμηση της οικονομίας αποτελεί διαχρονικό θέμα το οποίο σχετίζεται εξίσου και με τις δομές εξουσίας που κυριαρχούν στη σύγχρονη κοινωνία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...