Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η αρχαιολόγος Νίκη Μαραγκού


Έφυγε από τη ζωή η γνωστή συγγραφέας και αρχαιολόγος, Νίκη Μαραγκού, η οποία σκοτώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο δυστύχημα στην Αίγυπτο.

Η Νίκη Μαραγκού γεννήθηκε το 1948 στη Λεμεσό της Κύπρου και έζησε στη Λευκωσία. Σπούδασε κοινωνιολογία στο (Δυτικό) Βερολίνο (1965-1970). Εργάστηκε αρχικά ως δραματουργός στο Κρατικό Θέατρο της Κύπρου.Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στα έργα που έχει μεταφράσει ήταν ο κύκλος ποιημάτων Αλεξάνδρεια του Joachim Sartorius.Συγγραφέας διηγημάτων, μυθιστορημάτων, ποιημάτων και παραμυθιών.

Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων, μεταξύ των οποίων: Είναι ο πάνθηρας ζωντανός, μυθιστόρημα (Αθήνα 1998), Selections from the Divan, ποιήματα (Λευκωσία 2001), Γιατρός από τη Βιέννη, μυθιστόρημα (Αθήνα, 2003), Divan, ποιητική ανθολογία (Αθήνα 2005), Ο Δαίμων της πορνείας, διηγήματα (Αθήνα, 2007). Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για τα ποιήματά της (2006) και το Βραβείο Καβάφη (1998).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...