Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κουμανταρέας: Αν ήμουν σκηνοθέτης και ήθελα ηθοποιό για να κάνει τον ναζί, θα πρότεινα τον Σόϊμπλε


Ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας μιλάει στο Βήμα για το τελευταίο του βιβλίο «Θάνατος στο Βαλπαραίζο» και είναι καταπέλτης εναντίον της Γερμανίας, της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Υπήρχε μέχρι πρότινος κίνδυνος για μια γερμανική Ευρώπη. Βλέπω ότι Κάμερον και Ολάντ πιέζουν κι αυτοί από τη μεριά τους καθώς καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς μάχες αλλά με οικονομικά μέσα.

Από την άλλη έχουμε τον γερμανικό λαό που υπακούει πάρα πολύ σε ό,τι του λένε οι κυβερνώντες. Είναι έτοιμος να βυθιστεί σε ύπνωση, όπως έγινε επί Χίτλερ. Πιστεύω ότι οι νεότεροι Γερμανοί έχουν καταλάβει το τρομερό πράγμα που συνέβη στη χώρα τους, το οποίο πλήρωσαν χωρίς να φταίνε, και θα αντιδράσουν.

Σήμερα κανείς στην Ευρώπη δεν έχει ένα ανάστημα όπως του Βίλι Μπραντ. Η Μέρκελ έχει βέβαια έναν τσαμπουκά, σκληροπυρηνικό στο βάθος. Ο Ομπάμα και ο Πούτιν είναι πραγματικοί ηγέτες. Αν είμουν σκηνοθέτης και ήθελα έναν ηθοποιό να κάνει τον ναζί, θα πρότεινα στον Σόιμπλε να τον παίξει, νομίζω ότι είναι μια φυσιογνωμία που του ταιριάζει».

Ο Μένης Κουμανταρέας μιλάει αναλυτικά και για το νέο του βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου από τις εκδόσεις Πατάκη. Ηρωάς του είναι ο Ερικ Χόνεκερ, ο εξόριστος στη Χιλή ηγέτης της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...