Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Με τα λόγια (γίνεται) Αλεξάνδρα Πλαστήρα & Παυλίνα Μάρβιν


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί τον δεύτερο κύκλο μηνιαίων ποιητικών συναντήσεων «Με τα λόγια (γίνεται)». Η τρίτη ποιητική συνάντηση πραγματοποιείται την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Σε αυτή την εκδήλωση συναντώνται δυο ποιήτριες διαφορετικών γενιών: η Αλεξάνδρα Πλαστήρα και η Παυλίνα Μάρβιν. Θα διαβάσουν παλιά και νεότερα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά τους, καθώς και επιλεγμένα από τις ίδιες αγαπημένα ποιήματα. Τέλος, θα συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό.

Η Αλεξάνδρα Πλαστήρα έχει, μεταξύ των άλλων, δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία με ποιήματα: Σχέδια για να μάθω να υπακούω (1981), Το φως που βλέπουμε τώρα (1986), Νερό στο πρόσωπο (1993), και Τόπος για να ζεις (1999). Η Παυλίνα Μάρβιν έχει δημοσιεύσει ποιήματά της και μεταφράσεις ποιημάτων σε περιοδικά όπως το “Τεφλόν”, “Ποιητική” και άλλα.

Για το «Με τα λόγια (γίνεται)»:

«Γιατί πιστεύουμε πως με τα λόγια (κάτι) γίνεται - και πως οι λέξεις, με την ζωντανή φωνή αυτών που τις γράφουν ή τις διαβάζουν, μπορούν να ξαναβρούν το -κατά τον Τέλλο Άγρα- ‘ειδικό βάρος ενός μικρού φυσικού φαινομένου’.»

Σ' αυτές τις ποιητικές αναγνώσεις, εναλλάσσονται κυρίως δύο τύποι εκδηλώσεων. Αφενός, διαβάζουν ποιήματά τους Έλληνες ποιητές διαφορετικών γενιών, αφετέρου, η ξένη ποίηση ακούγεται στο πρωτότυπο και στην ελληνική της μετάφραση. Μεταξύ αυτών των δύο τύπων, παρεμβάλλονται ενίοτε και εορταστικά ή τιμητικά αφιερώματα, όπως αυτό του Δεκεμβρίου 2012 με νέα σονέττα γραμμένα εις μνήμην του Λορέντζου Μαβίλη.

www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai
http://metalogiaginetai.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...