Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η κατάργηση των αντικειμενικών αξιών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, οι τελικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και οι εξελίξεις για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.
 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "4,5 δισ. ευρώ πληρώσαμε για την Παραπαιδεία!"
"Η παραπαιδεία κοστίζει και απ' ό,τι φαίνεται κοστίζει ακριβά! Τεσσερισήμισι δισ. ευρώ πλήρωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά για παραπαιδεία το 2010, σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, που παρουσιάστηκε χθες", αναφέρει η εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γρήγορα πίσω στη δραχμή μας έκαψε το ευρώ πανάθεμά το!" 
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σατανικό σχέδιο για όσους δεν πληρώνουν"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει τους "τζαμπατζήδες". Πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση όπου οι "αντάρτες" θα πληρώνουν κλήσεις τροχαίων παραβάσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Αυτόφωρο οριστικά για τους φοροφυγάδες"
"Οριστική είναι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να οδηγούνται στο αυτόφωρο οι φοροφυγάδες", αναφέρει η εφημερίδα. Σύμφωνα με το πρώτο θέμα της, το αδίκημα από στιγμιαίο μετατρέπεται σε διαρκές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στα σκουπίδια πέταξαν την κάρτα οι Αγγλοι, εμείς;" 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πέντε ενεργά "ηφαίστεια" έχουν τρομοκρατήσει το Μαξίμου"
Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας. "Καυτή λάβα αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό. Λιτότητα διαρκείας και μειώσεις μισθών, το αντίτιμο που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να γλυτώσει η χώρα τη χρεοκοπία", σημειώνει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Έκρηξη φόρων στα ακίνητα" Σε νέα έκρηξη φόρων στα ακίνητα θα οδηγήσει η κατάργηση των αντικειμενικών αξιών και η αντικατάστασή τους με αγοραίες τιμές, που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα. "Τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αποκάλυψε χθες ο γενικός γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας για 'προσαρμογή στα επίπεδα των αγοραίων'. Ως εκ τούτου από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έρχονται υπέρογκες αυξήσεις, ακόμα και πάνω από 200%, στις φορολογικές αξίες των ακινήτων, που θα συμπαρασύρουν τους φόρους μεταβίβασης κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, το ΤΑΠ, τα έξοδα που συνοδεύουν τις μεταβιβάσεις, τα ενοίκια και τα τεκμήρια κατοικιών. Παράλληλα, συνεχίζεται και η ένταξη στο αντικειμενικό σύστημα όλων των περιοχών της χώρας", σημειώνει η  "Ε".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκρίζος πόλεμος για την ψήφο των μεταναστών"
"Κι όμως ο σύμβουλος του Παπανδρέου, συνταγματολόγος Δ. Τσάτσος είχε αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης. Ζήτημα εγκυρότητας των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου σε δήμους με οριακές διαφορές", γράφει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: "Χάθηκε η λογική από την κοινωνία" 
 
Η ΑΥΓΗ: "Ρήξη πρυτάνεων κυβέρνησης"
Στη διαφωνία των πρυτάνεων με τις προτάσεις της Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρεται το πρώτο θέμα της Αυγής.  "Οι προτάσεις της Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια είναι "δείγμα παρακμής" τονίζουν οι πρυτάνεις επτά πανεπιστημίων που συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις που καταργούν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και το πανεπιστημιακό άσυλο", τονίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εγκαλούν Μέρκελ για κανιβαλισμό" 
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δειλά βήματα αντιμετώπισης της ανομίας"
"Στα πρώτα, έστω δειλά, βήματα αντιμετώπισης των φαινομένων ανομίας που σταδιακά διευρύνονται, προβαίνουν κυβέρνηση και θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας", γράφει η Καθημερινή.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Στόχος τώρα οι επικουρικές"
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει: "Η προθεσμία που υπήρχε στον ασφαλιστικό νόμο έκανε λόγο για τον Απρίλιο του 2011, όμως ακόμα δεν έχει αναθέσει το συγκεκριμένο έργο η Αναλογιστική Αρχή. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δε βλέπουν με καλό μάτι τις "επικουρικές" παρά το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν επί χρόνια".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα "χαρακώματα" για τις συγκοινωνίες"
"Νέο μέτωπο αυτή τη φορά με τη ΝΔ ανοίγει η κυβέρνηση η οποία έχει να αντιμετωπίσει και τη σκληρή στάση των συνδικαλιστών που πρόσκεται στο ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει "όχι" στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες με την επισήμανση πως δεν έχει γίνει κανένας στρατηγικός σχεδιασμός και καμία οικονομοτεχνική μελέτη", αναφέρει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εθνικιστικό δηλητήριο η αντίληψη περί "δικαίου του αίματος" ή "πας μη Ελλην βάρβαρος"
Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι "η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της εξουσίας των νομοπωλίων είναι μονόδρομος για να κατακτήσουν και οι Ελληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο- Συγχωνεύονται 23.000 φορείς"
"Το σχέδιο για συγχώνευση ή κατάργηση περίπου... 23.000 φορέων του Δημοσίου που συντηρούν το τέρας της γραφειοκρατίας" απασχολεί το πρώτο θέμα της εφημερίδας. "Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναθέσει σε ιδιώτες την καταγραφή του έργου που παράγουν (;), του κόστους λειτουργίας τους και του προσωπικού που διαθέτουν", σημειώνει.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ανγκελα - "Φαραώ" της Ευρώπης"
"Μια νέα απειλή πλανάται πάνω από την Ευρώπη - και δεν είναι... φάντασμα, όπως έβλεπε ο Μάρξ τον κομμουνισμό, αλλά πραγματικότητα και μάλιστα σκληρή. Το Τέταρτο Ράιχ, υπό τη γερμανική ηγεσία και σε πλήρη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όλα δείχνουν ότι αναπόφευκτα (;) θα εγκατασταθεί στην Γηραιά Ηπειρο", αναφέρει η εφημερίδα.

City Press:."Οικονομία- Εξω καλύτερα, μέσα χειρότερα"
Όπως σημειώνει η εφημερίδα η εφημερίδα, "το βλέμμα της Ευρώπης αλλά και των αγορών είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, κατά την διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατατεθεί κοινή πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας σχετικά με την εφάπαξ αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης".

METRO: "Συμψηφίζονται χρέη με οφειλές"
"Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί σχετική διάταξη, που δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Αυτόφωρο και οικονομικός εισαγγελέας κατά της φοροδιαφυγής", αναφέρει.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι αγορές ποντάρουν στη διάσωση" 
 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θύελλα στον δήμο για την TV100" 
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 
 
ΕΞΠΡΕΣ: "Συμψηφισμός των οφειλών φόρων εταιριών-Δημοσίου"
"Σε συμψηφισμό χρεών επιχειρήσεων προς το Δημόσιο με οφειλές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις προχωρεί η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να κατατεθεί η ρύθμιση τον Φεβρουάριο μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο", σημειώνει η ΕΞΠΡΕΣ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " "Κλειδώνει" το σχέδιο Μέρκελ- Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ευρωζώνη"
 
ΚΕΡΔΟΣ: "Η Louis γίνεται... Λούης"
"Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον χώρο της ελληνικής κρουαζιέρας και στην απασχόληση 1.000 και πλέον Ελλήνων ναυτικών μετά την απόφαση της Louis Hellenic Cruises να υποστείλει από τα έξι κρουαζιερόπλοιά της την ελληνική σημαία", αναφέρει το Κέρδος.


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παραμένει το αυτόφωρο για τη βαριά φοροδιαφυγή"
"Εμμένει στην ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο, το οποίο όμως ανοίγει πλέον το δρόμο για το συμψηφισμό του ΦΠΑ με οφειλές προς το Δημόσιο", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...