Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Το Διαδίκτυο επηρεάζει τους καταναλωτές

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα για την ψηφιακή επικοινωνία και τη συμβολή του Ίντερνετ σε όλη την αλυσίδα λήψης αποφάσεων των καταναλωτών για τις αγορές τους.
Αυτό προκύπτει από το πρώτο κύμα της έρευνας, που διεξήγαγε για λογαριασμό του IAB η Focus Bari και το οποίο επικεντρώθηκε στη διερεύνηση των αγορών των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζικών προϊόντων και των προϊόντων προσωπικής περιποίησης και απευθύνθηκε σε 1.000 καταναλωτές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Πέρα από το σημαντικό εύρημα πως το Ιnternet θεωρείται κατάλληλο μέσο για τη διαφήμιση προϊόντων/υπηρεσιών και των τριών παραπάνω κατηγοριών από την πλειοψηφία του κοινού, πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν τόσο σχετικά με τη συμβολή του Internet στο after-sales όσο και στη διάθεση αλλαγής μάρκας.
Πιο συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών θεωρούν χρήσιμο να βρίσκουν online περαιτέρω πληροφορίες για τα προϊόντα/υπηρεσίες που αγόρασαν (91% για την κατηγορία των τηλεπικοινωνιών, 80% για την κατηγορία των τραπεζικών και 76% για την κατηγορία των προϊόντων προσωπικής φροντίδας).
Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές σε όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες θα εξέταζαν το ενδεχόμενο αλλαγής εταιρείας - μάρκας εφόσον αυτή είτε τους προσέφερε ηλεκτρονικά συμβουλές και εξειδικευμένη πληροφόρηση, είτε πρόσβαση σε ειδικές online προσφορές.
Τα πλέον θετικά για το μέσο αποτελέσματα προέρχονται από την αγορά των τηλεπικοινωνιών, όπου τα websites των εταιρειών αποτελούν τη βασική πηγή ενημέρωσης για προϊόντα/υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...