Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

New York Times: Η Ελλάδα είναι κοντά στο να «στρίψει την γωνία»


«Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα και τους επενδυτές» βλέπουν οι New York Times σε δημοσίευμα με τον συγκεκριμένο τίτλο όπου γίνεται λόγος για «Ελλάδα που αλλάζει και γίνεται ελκυστική».


«Η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες, το αίσθημα έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές "ψαρεύουν" κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα.Όπως εκτιμούν οι NYT, «οι επενδυτές κρίνουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στον να ''στρίψει την γωνία'' μετά από χρόνια ύφεσης. Επίσης υπάρχουν λίγες ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι έχει ανθίσει ο ''έρωτας'' για τις αναδυόμενες αγορές».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καθαρίσει τις τράπεζες της και να της ιδιωτικοποιήσει» προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα, η οποία εξηγεί ότι η επικέντρωση στα τραπεζικά μπορεί να προσφέρει κέρδη και στους δανειστές αλλά και στο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...