Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

New York Times: Η δολοφονία του Π. Φύσσα το πιο σοβαρό κρούσμα βίας στην Ελλάδα

- Κόμμα ναζιστικής ιδεολογίας η Χρυσή Αυγή - Η άνοδος της ανεργίας και η αύξηση της λαθρομετανάστευσης ώθησαν τα ποσοστά της


Ως το πιο σοβαρό κρούσμα βίας στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν οι New York Times τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη "ναζιστική ιδεολογία" του εν λόγω κόμματος.

Κατά τους New York Times, η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε χθες έρευνα στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναζητούσαν τρόπους για τον περιορισμό της δράσης της, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε πολλές ελληνικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν κατά της δολοφονίας ενός αντιφασίστα ακτιβιστή από οπαδό της Χρυσής Αυγής.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η δολοφονία είναι "το πιο σοβαρό κρούσμα βίας" που αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή, από τη στιγμή που κατόρθωσε να εισέλθει στην ελληνική Βουλή.

Όπως επισημαίνεται, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε στη Βουλή ότι δεν εμπλέκεται το κόμμα του στη δολοφονία, αλλά ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης εξέφρασαν την πρόθεσή τους να περιορίσουν τη δράση της μέσω της αυστηροποίησης της νομοθεσίας.

Στη συνέχεια, τονίζεται ότι η δημοφιλία της Χρυσής Αυγής αυξήθηκε στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας κυρίως της δυσαρέσκειας των πολιτών από την υψηλή ανεργία, την αύξηση της λαθρομετανάστευσης και από την αδυναμία των παραδοσιακών κομμάτων να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...