Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

H Le Monde θαυμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Αυτός πιλοτάρει τη μεταρρύθμιση

Μετά τα εγκώμια που έπλεξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο τον παρουσίασε ως τον «γόνο της λιτότητας» και η γαλλική εφημερίδα Le Monde ενθουσιάστηκε με τον υπουργό που κάνει τη μεταρρύθμιση στο ελληνικό δημόσιο.


Από το τεράστιο γραφείο του με θέα την Ακρόπολη και την ελληνική Βουλή, στην καρδιά της Αθήνας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης -είναι γιός του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδελφός της βουλευτού και πρώην δημάρχου της Αθήνας Ντόρας Μπακογιάννη- κατευθύνει την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου τομέα.

Η μεταρρυθμιση είναι δύσκολη, είναι απαίτηση της Τρόικα των δανειστών από το 2012 και στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.. 4.000 απολύσεις πρέπει να γίνουν ως το τέλος του έτους, 15.000 απολύσεις ως το 2015 και 25.000 άτομα πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα που σημαίνει είτε αλλαγή θέσης είτε απόλυση.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που διαπραγματεύτηκε αυτούς τους αριθμούς με την Τρόικα» εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο της le Monde. «Τους βρήκα μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ωστόσο πρέπει να τους εφαρμόσω και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι μόλις παρουσιάσω τα πρώτα μου αποτελέσματα θα μπορέσω να ανοίξω με τους δανειστές μας μια ουσιαστική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν μπορούμε μόνο να τρέχουμε πίσω από ποσοτικά αποτελέσματα. Το πραγματικό στοίχημα στην Ελλάδα είναι το ποιοτικό» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι σε τρία χρόνια 200.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει το δημόσιο κυρίως γιατί μπήκε τέλος στις προσωρινές συμβάσεις καθώς και στον κανόνα μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στη σύνταξη.

Φωτογραφία της Le Monde


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...