Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Bloomberg: «Άσχημη Αυγή στην Ελλάδα»

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg να εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του ακροδεξιού κόμματος.


Τον γύρο του κόσμου συνεχίζει να κάνει η τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg να εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του ακροδεξιού κόμματος.

Σε δημοσίευμα του με τίτλο «Ασχημη Αυγή στην Ελλάδα», το Bloomberg αναφέρεται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα, κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή ως «ένα ακραίο εθνικιστικό κόμμα το οποίο μισεί τους μετανάστες», εν επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, την οποία εγκαλεί για «ανοχή σε πολλά βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, αναφέρει πως «η δολοφονία θεωρείται από πολλούς το κερασάκι της τούρτας πολλούς Ελληνες, αν και η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στο φόνο».

Κλείνοντας, το Bloomberg επισημαίνει πως «τα γεγονότα στην Ελλάδα είναι μια προειδοποίηση για τα ακραία εθνικιστικά κόμματα τα οποία αυξάνουν την επιρροή τους στην χτυπημένη από την κρίση Ευρώπη και κυρίως στην Ολλανδία και την Γαλλία: Παίζουν με την φωτιά και η ξενοφοβία ίσως να οδηγήσει σε βίας στους δρόμους πολύ εύκολα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...