Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα του Bloomberg: «Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει» λέει το 62% των ερωτηθέντων

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου για τις εξελίξεις που αναμένεται να έρθουν τη νέα χρονιά εκτιμά πολύ πιθανή την χρεοκοπία της Ελλάδας


Πολύ πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Η έρευνα βασίζεται σε ερωτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου από ένα δείγμα 900 αναγνωστών του πρακτορείου, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα από τους 300.000 συνδρομητές του. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πιθανότητα στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 3.3%

Πιο αναλυτικά ένα 62% των αναγνωστών θεωρεί «πολύ πιθανή» την χρεοκοπία της χώρας μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ μόλις το 31% θεωρεί «καθόλου πιθανή» την κατάρρευση της Ελλάδας

Η έρευνα δίνει στοιχεία και για την Κύπρο για την οποία το 55% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν «πολύ πιθανή» την χρεοκοπία της και μόλις το 29% να την χαρακτηρίζει «απίθανη».

Ωστόσο το 31% το οποίο χαρακτηρίζει «απίθανη» την χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι το πιο μεγάλο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει η χώρα από το 2010 όπου γίνονται οι έρευνες του πρακτορείου.

Στην τρίτη θέση μιας πιθανής χρεοκοπίας είναι η Πορτογαλία με ποσοστό 33%, ενώ η Ισπανία, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία, συγκεντρώνουν αρκετά χαμηλά ποσοστά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης.

Όσον αφορά τις πολιτικές μεγάλων ηγετών του κόσμου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε αποσπά το 70% των θετικών απόψεων των αναγνωστών, με την Ανγκέλα Μέρκελ να ακολουθεί με ποσοστό 65% και τον Ντέιβιντ Κάμερον να είναι τρίτος με ποσοστό 50%.

Στην τέταρτη θέση ο Μπαράκ Ομπάμα με ποσοστό 45% θετικών απόψεων για την πολιτική του.

Τέλος, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κινεζική οικονομία θα αρχίζει να κάμπτεται, με την Ευρωζώνη να ακολουθεί με ποσοστό 21%.

Διαβάστε εδώ όλη την δημοσκόπηση του Bloomberg
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...