Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σβόμποντα: «Θα είναι μια απαράδεκτη Προεδρία η Ελληνική, αν δεν δοθεί τέλος από την κυβέρνηση στη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής»

Την δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι καταδίκασε ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο,κάνοντας λόγο για "άναδρη επίθεση" και ζητώντας τη λήψη μέτρων.


"Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους. Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη περιστατικό, και πολύ σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή σε ξένους, μετανάστες και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προκλήσεων στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σαφή συμπεράσματα και να σε σοβαρές προτάσεις αναφορικά με το πως θα σταματήσουν αυτές τις βίαιες εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά", τόνισε ο κ. Σβόμποντα.

Με αφορμή την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο είπε συγκεκριμένα: "Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορέσουν να θέσουν τέρμα στην γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία και δεν θα φέρει πιθανόν καμία πρόοδο ούτε για την Ευρώπη ούτε για την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...