Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

WSJ: Οι Γερμανοί δεν είναι ανόητοι, ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει

«Περίεργη» η επιμονή του Σόιμπλε ότι η Αθήνα θα καταφέρει εν τέλει να αποπληρώσει όλο το ποσό που δανείστηκε


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε μια μεγάλη αλήθεια όταν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθεια για την Ελλάδα, γράφει σήμερα η Wall Street Journal σε νέο δημοσίευμα της για την χώρα μας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Ελλάδα χρειάζεται νέο δανεισμό, κάτι που οι αντίπαλοι της Άνγκελα Μέρκελ, δεν έχουν παραδεχτεί.

Όπως σημειώνει, οι περισσότεροι πίστευαν πως η κυβέρνηση της Μέρκελ δεν θα επέλεγαν να ανοίξει το «καυτό» αυτό θέμα αυτό ενόψει των κρίσιμων εκλογών στη Γερμανία και αυτό γιατί «οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν είναι ανόητοι».

Η Wall Street Journal σχολιάζει τα περί νέας βοήθειας στην Ελλάδα αναφέροντας ότι οι Γερμανοί  μπορούν να δουν ότι η Ελλάδα με ένα χρέος πάνω από 170% του ΑΕΠ και συνεχή συρρίκνωση της οικονομίας της, δεν είναι εφικτό να αποπληρώσει όσα την ανάγκασε το υπόλοιπο της Ευρωζώνης να δανειστεί από την πρώτη της διάσωση το 2010.

Μάλιστα, η  WSJ χαρακτηρίζει σε αυτό το σημείο ως «περίεργη» την επιμονή του Σόιμπλε ότι η Αθήνα θα καταφέρει εν τέλει να αποπληρώσει όλο το ποσό που δανείστηκε και ότι δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της προς τους εταίρους στην ΕΕ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...