Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

WSJ: ''Δεν θα λείψει σε πολλούς Έλληνες η ΕΡΤ, καθώς προτιμούν να βλέπουν σαπουνόπερες"

"Δεν θα λείψει σε πολλούς Ελληνες η ΕΡΤ, καθώς προτιμούν να βλέπουν σαπουνόπερες και πιο ''αισθησιακά'' δελτία ειδήσεων'' γράφει η Wall Street Journal για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Αναλυτικά, τα κυριότερα σημεία του άρθρου της Wall Street Journal έχουν ως εξής:

''Το άλλοτε μονοπώλιο της ΕΡΤ άρχισε να εξατμίζεται όταν η Ελλάδα απελευθέρωσε τον τομέα της ραδιοτηλεόρασης κατά τη δεκαετία του '80.
Και τα τρία κανάλια της πλέον προσελκύουν μόλις το μισό τηλεοπτικό κοινό από αυτό που προσελκύει ένας μέσος εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός.
Τα χρόνια φαινόμενα κακοδιαχείρισης και πολιτικής "πατρωνίας” δημιούργησαν αυτό που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ως μία δαπανηρή κυβερνητική μηχανή δημοσίων σχέσεων.

Και παρά τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις αυξήσεις της φορολογίας τους, οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω μηνιαίων φόρων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πυροδοτώντας έτσι αρνητικό κλίμα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ προσελκύει περισσότερους τηλεθεατές από ποτέ, ενώ το Facebook και το Twitter έχουν πλημμυρίσει με υποστηρικτικά μηνύματα''.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...