Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Νόαμ Τσόμσκι: Επίθεση στη δημοκρατία η κυβερνητική κατασκοπεία

Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την κατασκοπεία από πλευράς Ουάσινγκτον των πολιτών της αλλά και ξένων υπηκόων

«Η κυβερνητική κατασκοπεία συνιστά επίθεση στην δημοκρατία», δηλώνει ο Αμερικανός διανοούμενος, Νόαμ Τσόμσκι, στην εφημερίδα «Guardian» καταδικάζοντας με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον «Μεγάλο Αδερφό» των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας το αμερικανικό μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA),  ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα που αποκάλυψε το «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών στις ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την κατασκοπεία από πλευράς Ουάσινγκτον των πολιτών της αλλά και ξένων υπηκόων.

«Οι κυβερνήσεις δεν θα έπρεπε να έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Ομως οι κυβερνήσεις θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνολογία έχουν στην διάθεσή τους για να στριμώξουν τον εχθρό», τόνισε.

Έσπευσε επίσης να υποστηρίξει ότι δεν εκπλήσσεται που η τεχνολογία χρησιμοποιείται με αυτό τον τρόπο. Ο Τσόμσκι , ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του κινήματος των «Αγανακτισμένων» της κι έχει εκτοξεύσει πυρά κατά της κυβέρνησης Ομπάμα  για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εξέφρασε επίσής την έκπληξή του για το ότι οι νέοι άνθρωποι δεν εκφράζουν δυσφορία που έχουν πέσει θύματα κατασκοπείας.  
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...