Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Η ελληνική κρίση σε θεατρική παράσταση στο Λονδίνο

Η ελληνική κρίση, καταγεγραμμένη από τον θεατρικό συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη, θα παρουσιασθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, καθώς επιλέχθηκε από το περίφημο θέατρο για να λάβει μέρος στο πρότζεκτ «ΤΗΕ BIG IDEA: PIIGS» (Portugal, Italy, Ireland, Greece and Spain). 

Πρόκειται για μία διοργάνωση που δημιουργήθηκε ώστε να αποτυπωθεί μέσα από θεατρικά κείμενα η οικονομική ευρωπαϊκή κρίση. Για μία εβδομάδα, από 25 έως 29 Ιουνίου, ο επιλεγμένος συγγραφέας της κάθε χώρας καλείται να εκφράσει μέσω της δικής του θεατρικής δημιουργίας αυτή την εμπειρία γράφοντας ένα εντελώς καινούργιο έργο.

Το έργο του Ανδρέα Φλουράκη, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο «Πίστη» στο Θέατρο του Νότου,  θα μεταφραστεί στα αγγλικά από τον γνωστό Άγγλο συγγραφέα Αλέξι Κ. Κάμπε.
Ο Κάμπε αναφέρει σχετικά: «Με την ανεργία να φθάνει στην Ελλάδα σχεδόν το 30%, τα συσσίτια να ξεφυτρώνουν από παντού και οι μετανάστες να δέχονται σωματική επίθεση από νεοναζί σε τακτική βάση, φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή για το Royal Court Theatre να βάλει τις ζωές των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση της ευρωζώνης στο επίκεντρό του. Σε συνεργασία με συγγραφείς χωρών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της λιτότητας και χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από θεατρικές φόρμες, το "PIIGS" θα φέρει στην καρδιά του Λονδίνου μια εβδομάδα τραγωδίας, κωμωδίας και οργής».

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο επίσης Άγγλος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Τουάιμαν. Τα έργα που θα παρουσιαστούν θα κινηματογραφηθούν και θα παρουσιαστούν σε ζωντανή αναμετάδοση από την ιστοσελίδα του Royal Court Theatre : http://www.royalcourttheatre.com .

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Royal Court Theatre έχει ως έξης: PIIGS (Portugal, Italy, Ireland, Greece and Spain) Τρίτη 25 Ιουνίου: Πορτογαλία Sandra Pinheiro (Λισαβόνα) April De Angelis (Λονδίνο) Τετάρτη 26 Ιουνίου: Ιταλία Fausto Paravidino (Ρώμη) Anders Lustgarden (Λονδίνο) Πέμπτη 27 Ιουνίου: Ιρλανδία Deirdre Kinahan (Δουβλίνο) Kieran Hurley (Γλασκώβη) Παρασκευή 28 Ιουνίου: Ελλάδα Andreas Flourakis (Αθήνα) Alexi Kaye Campbell (Λονδίνο) Σάββατο 29 Ιουνίου: Ισπανία Vanessa Montfort (Μαδρίτη) Alexandra Wood (Λονδίνο)
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...