Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Ομιλίες 106 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Μπιλ Κλίντον


Το σωτήριο έτος 1992, πριν εισέλθει στον Λευκό Οίκο ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο τότε γερουσιαστής του Άρκανσο δήλωνε ετησίως ως εισόδημα 35 χιλιάδες δολάρια.

Έπειτα από την οκταετή του θητεία... στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ, που σημαδεύτηκε μεταξύ άλλων από το σκάνδαλο Λεβίνσκι, ο 66χρονος, σήμερα, Μπιλ Κλίντον περιοδεύει σε ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς ανά τον κόσμο επιδιδόμενος σε «αλμυρές» διαλέξεις. Όντας ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στις λίστες των ανθρώπων που επιδιώκουν πολλές λέσχες να εντάξουν στο πόντιουμ τους, ο Κλίντον μιλάει και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί γεμίζουν.

Τα τελευταία 12 χρόνια έχοντας πραγματοποιήσει 544 ομιλίες ως δημόσιο πρόσωπο, ο Μπιλ Κλίντον έχει καταφέρει να αυξήσει τα εισοδήματά του κατά 106 εκατομμύρια δολάρια. Με το εύρος της αμοιβής του να κυμαίνεται ανά περίσταση από 28 έως και 750 χιλιάδες δολάρια για μια τοποθέτησή του, ο Κλίντον αποδεικνύεται εξαιρετικά περιζήτητος σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, όπως η Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, ο Καναδάς, η Νιγηρία και η Τσεχία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μέσων, ο μέσος όρος της αμοιβής του προσδιορίζεται στα 195 χιλιάδες δολάρια. Ενδεικτικά, ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκόμισε 13,4 εκατομμύρια δολάρια το 2011 και 17 εκατομμύρια το 2012. Σημειώνεται πως η σύζυγος του, Χίλαρι Κλίντον, κατάφερε να επικυρώσει στις αρχές του έτους την «χρυσή» συμφωνία της με τον εκδοτικό οίκο «Simon & Schuster», ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων, για τα συγγραφικά δικαιώματα του υπό έκδοση βιβλίου της στο οποίο αναμένεται να υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στα έργα και τις ημέρες της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...