Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

BBC:«Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς» - Εκτενές αφιέρωμα στο ΠΑΣΟΚ


Φιλοξενώντας ένα σύνθημα σε τοίχο της Αθήνας που αναφέρει χαρακτηριστικά «Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονίας!»,το BBC «σκιαγραφεί» το προφίλ του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, για ένα κόμμα που παλεύει για την επιβίωση, η απόφαση να διεξάγει το συνέδριο σε ένα μεγάλο στάδιο ήταν πιθανότατα κακή. «Μερικές χιλιάδες υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες των κενών θέσεων ‘μίλησαν’ για ένα κόμμα που πλησιάζει στη λήθη».

Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρεται στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι κυριάρχησε για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. «Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα κράτος πρόνοιας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα», τονίζεται. «Αλλά σήμερα μαραζώνει έχοντας μόλις 6% στις δημοσκοπήσεις…».

Δε λείπει μάλιστα και η αναφορά στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη να δηλώνει στο ΒBC: «Ηταν ιδιοφυία. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος». Ο πρώην υπουργός συνεχίζει αναφέροντας ότι «αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Εχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη».

Στο άρθρο φιλοξενείται και η άποψη του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα ο οποίος  σημειώνει πως «δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε πήγε λάθος στον τόπο, αλλά επειδή υπήρξε το κόμμα διακυβέρνησης για σχεδόν 3 δεκαετίες, τώρα τιμωρείται».

«Το ΠΑΣΟΚ ονειρευόταν μια διαφορετική κληρονομιά, ήθελε να το θυμούνται για τα σημαντικά επιτεύγματα που έκανε στην αρχή της ιστορίας του. Αλλά αντί για αυτό, έχει γίνει το πολιτικό θύμα της κρίσης που το ίδιο βοήθησε να δημιουργηθεί. Και η οποία μπορεί να το ρίξει οριστικά», καταλήγει το δημοσίευμα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...