Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Σταματά η έκδοση του ιστορικού περιοδικού Newsweek μετά από 80 χρόνια κυκλοφορίας

English: Cover of the January 16, 1939 issue o...
Cover of the January 16, 1939 issue of Newsweek magazine. The issue features Felix Frankfurter on the cover. The issue cost 10 cents. (Photo credit: Wikipedia)
Τέρμα το χαρτί για το περιοδικό Newsweek από την επόμενη χρονιά: η θρυλική διευθύντρια έκδοσης Tina Brown ανακοίνωσε σήμερα πως από τον Ιανουάριο του 2013 το περιοδικό θα αναστείλει την κυκλοφορία του, καθώς ο ιστορικός τίτλος θα εστιάσει μόνο στη διαδικτυακή του παρουσία.

Η ραγδαία αύξηση της χρήσης υπολογιστών tablets από τους αναγνώστες σε συνδυασμό βέβαια με την κάθετη πτώση της έντυπης διαφήμισης οδήγησαν τον όμιλο στην ιστορική απόφαση. Η ανακοίνωση απέφυγε να αναφερθεί βέβαια στην κατάρρευση των διαφημιστικών εσόδων, και επέλεξε να εστιάσει στην αύξηση της χρήσης tablets: εκτιμάται πως οι χρήστες τους θα αγγίξουν τα 70 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά Στην παρούσα φάση το 39% των Αμερικανών επιλέγουν να ενημερώνονται μέσω του διαδικτύου και μόνο.

«Η έξοδος από τις έντυπες εκδόσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους εμάς που έχουμε μια ρομαντική σχέση με το χαρτί και λατρεύουμε τις υπέροχες χαοτικές ώρες λίγο πριν στείλουμε το τεύχος στο τυπογραφία κάθε Παρασκευή βράδυ» είπε η Τρίσα Μπράουν. Η νέα διαδικτυακή έκδοση που θα διαδεχθεί το παραδοσιακό περιοδικό θα ονομάζεται Newsweek Global.

Πηγή: | iefimerida.gr


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...