Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

"Καλοστημένο παραμύθι" από εθνικιστές τα περι εγκατάλειψης των νησιών

"Καλοστημένο παραμύθι" που κυκλοφόρησε από επικίνδυνα άτομα στο διαδίκτυο χαρακτήρισε κυβερνητικός παράγοντας τα περι εγκατάλειψης των νησιών που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.
 
"Η δήθεν "διαρροή" χρεώνεται σε εθνικιστές που ήθελαν να "κάνουν παιχνίδι" με την Τρόϊκα αλλά και με την χθεσινή άφιξη του Νταβούτογλου στην Αθήνα. "Τα παραμύθια των εθνικστών παίρνουν μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο και πέφτουν "θύματά" τους ακόμα και μεγάλα ειδησεογραικά portal" έλεγαν με νόημα κυβερνητικοί παράγοντες.
 
Ουδέποτε τέθηκε θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας από την Τρόικα δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας τις φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο και ήθελαν τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν να εγκαταλειφθούν τα νησιά που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν οι εθνικιστές, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Περαιά είπε πως η Τρόικα ζήτησε από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Οπως ανέφερε το protothema.gr, ο κ. Μουσουρούλης είπε μάλιστα πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου απάντησαν στην Τρόικα πως «δεν είναι καλά» και ότι «δεν το διαπραγματευόμαστε», ενώ τόνιζαν πως η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ για το θέμα ενημερώθηκαν και τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι τέθηκε τέτοιο θέμα, υπογραμμίζοντας πως οι φήμες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...