Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Η απογραφή των νηπίων

Του Σωτήρη Μεταξά/prismanews.gr

Πέρα από τις επικοινωνιακές φούσκες της Χρυσής Αυγής και του υπουργείου παιδείας για το θέμα της ... απογραφής των νηπίων, η ιστορία αυτή ανοίγει έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο για την ίδια τη συνοχή της κοινωνίας. Εδώ και δύο 24ωρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς επιχειρούν να πετάξουν την "καυτή πατάτα" σε κάποιον άλλο, εκτιμώντας ότι ο σάλος θα διαρκέσει λίγο, άρα και σύντομα θα ξεχαστεί. Πολιτικές τακτικές δηλαδή που στην ελληνική (και όχι μόνο, πολλές φορές) πραγματικότητα τα κόμματα έχουν ... ντοκτορά. Τι γίνεται όμως με την ουσία του προβλήματος; Ποιος ασχολείται με το εκκολαπτόμενο σκουλήκι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Ποιος θα απαντήσει σε όσους αναρωτήθηκαν "γιατί τα παιδιά των ... ξένων και όχι το δικό μου";

Πολυτέλειες. Η ελληνική πολιτική διαχείριση προβλέπει μονάχα παιχνίδια εντυπώσεων και μετά, όπως προστάζει η "παράδοση" το πρόβλημα θα το κρύψουμε κάτω από το χαλί και ... ησυχάσαμε. Όμως, από τις ανακοινώσεις στις ... ανακοινώσεις των υπουργείων παιδείας και εσωτερικών, τα γνωστά τερτίπια της Χρυσής Αυγής και τις αντιδράσεις κάποιων δημάρχων για την καταγραφή των αλλοδαπών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, το μόνο που απέμεινε ως εντύπωση είναι ότι οι αλλοδαποί παίρνουν τις θέσεις των Ελλήνων στα νηπιαγωγεία.

Για τις ... ανατριχιαστικές προεκτάσεις αυτού του συμπεράσματος, οι φορείς γυρίζουν την πλάτη και μια ολόκληρη κοινωνία μένει με τις ... εντυπώσεις ... Οτιδήποτε άλλο που διαχωρίζει ΠΑΙΔΙΑ, με βάση το χρώμα, τη γλώσσα και την εθνικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εμετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...