Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Liberation : Η τρόικα στην Ελλάδα δεν έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής

Η τρόικα επανήλθε στην Αθήνα ζητώντας νέες θυσίες και επιβάλλοντας νέο κύμα λιτότητας αγνοώντας τον νεοφασιστικό κίνδυνο, γράφει η εφημερίδα Liberation σε σημερινό της άρθρο που έχει τίτλο «Οι Ελληνες νεοναζί κάνουν επίδειξη δύναμης».

Η εφημερίδα παίρνει αφορμή από το γκρουπ Πογκρόμ στο οποίο έπαιζε τα ξενόφοβα τραγούδια του ο «Καιάδας» και υποστηρίζει ότι νέα πογκρόμ διαδραματίζονται στους δρόμους της Αθήνας : «Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στις μεγάλες πόλεις όπου δεν διέμεναν πλέον παρά οι φτωχοί και οι μετανάστες λόγω καύσωνα, οι ξενοφοβικές επιθέσεις πολλαπλασιάστηκαν» γράφει.

Στο άρθρο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι τα μέτρα της ελληνικής αστυνομίας με την επιχείρηση-σκούπα Ξένιος Ζευς ενθάρρυναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ξεκινήσουν εφόδους στις λαικές. «Για πρώτη φορά τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης κάνουν εφόδους επιδεικνύοντας το πρόσωπό τους, με ξυρισμένο κεφάλι, μαύρο μπλουζάκι και στάμπα τον αγκυλωτό σταυρό, συνοδευόμενοι από βουλευτή» αναφέρει η εφημερίδα η οποία ανησυχεί από το γεγονός ότι μικροπωλητές ενθαρρύνουν αυτές τις ενέργειες.

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σχεδιάζει να ανοίξει τους ορίζοντες του κόμματός του στην Ευρώπη και θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Μάλαγα της Ισπανίας το φθινόπωρο ελπίζοντας να ενθαρρύνει εκεί τη δημιουργία ενός αδελφού κόμματος αφού, όπως λέει η Liberation «η κρίση φέρνει απελπισία και η απελπισία φέρνει το τέλος της ανοχής».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...