Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Κουβέλης: «Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο»

Ύστερα από δύο και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξερχόμενος πρώτος από τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει ληφθεί απόφαση» και προσέθεσε πως «η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο». Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δοθεί παράταση» στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Την προσεχή Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει νέα συνάντηση των τριών.

Οπως σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικα. «Αργότερα θα τους συναντήσω και εγώ» προσέθεσε ώστε να ακολουθήσει η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και την Τετάρτη να γίνει νέο ραντεβού των τριών.

«Δεν έχουμε "κλείσει"» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Και δεν έχουμε "κλείσει" διότι η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί το σύνολο των μέτρων». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «τα όρια της κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί. Δεν μπορείς να κόψεις τα αναπηρικά επιδόματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα στήριξης της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης. Υπάρχει θέμα συνοχής της κοινωνίας. Εμείς στηρίζουμε τη χώρα» τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον κ. Σαμαρά είναι εξαιρετική».

«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι όποιες αξιώσεις της έχουν απέναντί τους μια τεμαχισμένη κοινωνία» ήταν το σε δραματικό τόνο σχόλιο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. «Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Διεκδικώ τα μέτρα να μην είναι άνισα, να μην ματώσουν άλλο οι πολίτες. Το ξαναλέω πως δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι».

Η σύσκεψη άρχισε λίγο μετά τις 7 μ.μ. με ενημέρωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το περιεχόμενο της συνάντησής του νωρίτερα με τους επικεφαλής τρόικα και τις ενστάσεις που προέβαλαν οι εκπρόσωποι των δανειστών για ορισμένα από τα προτεινόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη συνάντηση των Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στην τρόικα μέτρα πάνω από 17 δισ. ευρώ ώστε να γίνει επιλογή και να προκύψει το τελικό καθαρό αποτέλεσμα των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ. Από πλευράς τρόικας υπήρξαν κάποιες ενστάσεις -που πηγές του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν αναμενόμενες. Ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι οι αντιρρήσεις της τρόικα αφορούν μέτρα ύψους τριών δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...