Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Καταθέτουν Αρσένης και Β. Παπανδρέου για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Ο Γεράσιμος Αρσένης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιώργος Ζαννιάς και ο Πέτρος Χριστοδούλου θα καταθέσουν διαδοχικά στους οικονομικούς εισαγγελείς για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ήταν γνωστό ότι θα αποτύχει.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς έδωσε η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Η Λούκα Κατσέλη παρέμεινε στο γραφείο των δύο εισαγγελέων για περίπου τρεις ώρες και, εξερχόμενη, δήλωσε:

"Η κατάθεσή μου είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Σε αυτό, ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην ίδια την κρίση και τη διαχείρισή της και επανέλαβα την πάγια θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...