Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Τιμητική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον Σοφιανό Χρυσοστομίδη

Στοχαστής της αριστεράς, αρθρογράφος και ρεπόρτερ, οργανικός διανοούμενος. 

Ολοι οι ανωτέρω χαρακτηρισμοί αφορούν τον Σοφιανό Χρυσοστομίδη, τον δημοσιογράφο που μεγάλωσε γενιές και γενιές συναδέλφων και αναγνωστών της «Αυγής». Ηταν η ψυχή της εφημερίδας, τόσο ως αρθρογράφος όσο και ως διευθυντής, η καθαρή ματιά της, το ελεύθερο πνεύμα της αριστεράς που τόλμησε την ανανέωσή της σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς.

Και ήρθε πλέον η ώρα να τιμηθεί από φίλους και συντρόφους, να τιμηθεί όπως του αρμόζει. Σε οκτώ ημέρες από τώρα, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, στις 7 το απόγευμα, η Δημοκρατική Αριστερά οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Σοφιανού Χρυσοστομίδη.

Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Κόβεντρυ, Αλέξανδρος Καζαμίας, ο εκδότης, Θόδωρος Μαλικιώσης, ο επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννης Παπαθεοδώρου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς και ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή» Νίκος Φίλης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Μαρία Φαραντούρη. Συντονίζει ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...