Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Κουβέλης για λίστα φοροφυγάδων: Ποιοί τους ανέχονταν ;

 "Υπάρχουν 1513 ΕΠΕ με οφειλές 7.541 δις ευρώ. Έχουμε 752 ομόρρυθμες εταιρίες να χρωστάνε 1 δις 615 εκ ευρώ. Έχουμε 26 αθλητικές εταιρίες να χρωστάνε 291 εκ ευρώ και ο χορός καλά κρατεί. Το μεγάλο θέμα είναι ποιοι έλεγξαν αυτές τις δραστηριότητες και ποιοι τις ανέχονταν με αποτέλεσμα να έχουν γεννηθεί αυτές οι τεράστιες οφειλές".

Αυτό τόνισε στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης και επεσήμανε: "Αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών. Άραγε αυτοί οι μηχανισμοί ελέγχονταν, ελέγχονται, θα ελεγχθούν, θα παρέμβει επιτέλους ένας εισαγγελέας και αναφέρομαι στους μεγαλοφειλέτες που έπαιρναν και πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας;"

"Κατατέθηκαν - είπε ο Φ. Κουβέλης- για πολλοστή φορά, για 14ή φορά από το 2009, φορολογικές ρυθμίσεις. Παρόλα αυτά και πέρα από τις ανισότητες και τις αδικίες που είναι υπαρκτές σε σχέση με τα όσα προωθούνται, σε βάρος ιδιαίτερα των αδύναμων στρωμάτων της χώρας, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα: γιατί προέκυψε και πώς προκύπτει η φοροδιαφυγή. Αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα ,είναι βέβαιο ότι συνεχώς θα μιλάμε για τη μεγάλη πληγή της φοροδιαφυγής μαζί με την παραοικονομία, η οποία εξακολουθεί να λυμαίνεται το 30% του ΑΕΠ, αλλά και της διαφθοράς, η οποία, με επίσημα στοιχεία, κατέχει το 8% του ΑΕΠ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...