Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Φ. Κουβέλης: Η αντιμνημονιακή θέση δεν αρκεί για ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς

Fotis Kouvelis, Greek politicianImage via WikipediaΤην άποψη ότι η αντιμνημονιακή θέση δεν αρκεί για να διαμορφώσει μέτωπο όλων των αριστερών δυνάμεων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real FM, σημειώνοντας επίσης ότι οι δυνάμεις της αριστεράς δεν αθροίζονται, με δεδομένες τις διαφορές και αντιθέσεις που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της Ευρώπης.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ακόμη:

"Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης με άμεση προώθηση την επί της ουσίας πολιτικής της ενοποίηση. Μια Ευρώπη μη πολιτικά ενοποιημένη θα έχει ελάχιστη ως μηδενική συμμετοχή στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα και στους συσχετισμούς της με το πρόσθετο δεδομένο ότι υπάρχουν οικονομικά αναδυόμενες χώρες.

Για τις προτάσεις δυνάμεων της αριστεράς για έξοδο από το ευρώ και την αντίθεση που εκφράζεται στην έκδοση ευρωομολόγου.

Η έξοδος της χώρας από την ευρω είναι εξ' αντικειμένου καταστροφική επιλογή για τη χώρα. Η έκδοση ευρωομολόγου δεν αποτελεί μόνο κίνηση άμυνας στις επιθέσεις που δέχονται οι οικονομίες της Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και δυναμικό στοιχείο της οικονομικής διακυβέρνησης".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...