Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η επιλεκτική χρεοκοπία, αρχή και τυπικής χρεοκοπίας

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιόφωνο του FLASH και το δημοσιογράφο Θανάση Λάλα.

Για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής:

Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Εκτιμώ ότι δεν θα είναι εκείνες οι οποίες θα αντιστοιχούν στην υποχρέωση της Ευρώπης να υπηρετήσει όχι μόνο την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, αλλά την επί της ουσίας πολιτική ενότητα της Ευρώπης. Η κρίση χρέους γενικεύεται. Δεν αφορά πια μόνο την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία. Στοχεύεται και η Ιταλία και η Γαλλία.

Για τους χειρισμούς της Γερμανίας και την επιλογή της πολιτικής αυτονόμησής της:

Με τους χειρισμούς της Γερμανίας διαμορφώνονται συνθήκες πολιτικής αυτονόμησης της Γερμανίας. Εάν η κυρία Μέρκελ δέχτηκε την τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής, δεν το κάνει για κανέναν άλλο λόγο, αλλά διότι αντιλαμβάνεται ότι η στάση της τροφοδοτεί και μια πολιτική αντίληψη για την πολιτική αυτονόμηση της Γερμανίας, με την οποία δεν είναι όλοι σύμφωνοι στο εσωτερικό της χώρας της. Η Ευρώπη χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη».

Για την επιλεκτική χρεοκοπία: Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι γεγονός που δεν έχει δοκιμαστεί. Συνιστά, κατά τη γνώμη μου, αρχή και τυπικής χρεοκοπίας. Θα έχει, συν τοις άλλοις, άμεσες συνέπειες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μια «επιλεκτική χρεοκοπία» θα ανοίξει δρόμο και για την τυπική χρεοκοπία της χώρας. Είμαι ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετος σε μια τέτοια επιλογή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...