Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Guardian: Οργή των Ελλήνων για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Dominique Strauss-Kahn, Managing Director, Int...Image via Wikipedia
Ο Dominique Strauss-Kahn
Στην οργή των Ελλήνων για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας αναφέρεται η Guardian.
H βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι μετά το οικονομικό πακέτο των 110 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με μία επιπλέον ταπείνωση, αναγκαζόμενη να πουλήσει εθνικά περιουσιακά στοιχεία, ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που σημειώθηκαν ποτέ στην ιστορία.
Το άρθρο ξεκινά υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο Καστελλόριζο: "Η χώρα μοιάζει με πλοίο που βυθίζεται. Βασανίστηκε από το τεράστιο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, σφυροκοπήθηκε από τις αγορές και η Αθήνα, μην έχοντας άλλη επιλογή, δέχθηκε τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου να δώσουν στην Ελλάδα ένα ασφαλές λιμάνι. Ταυτόχρονα, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η ΕΕ προστατεύει τα κοινά συμφέροντά της και το κοινό νόμισμα".
Η διάσωση, σχολιάζεται στο άρθρο ως η μεγαλύτερη ταπείνωση για την Ελλάδα μετά την επιστροφή της δημοκρατίας το 1974. Αλλά καθώς αυξάνονταν οι φωνές για αναπόφευκτη χρεοκοπία στην Αθήνα και για την κρίση του χρέους της Ευρώπης που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, η Ελλάδα έφτασε στο έσχατο σημείο να αποφασίσει να ξεπουλήσει "ακίνητη περιουσία και ηλιόλουστα νησιά", καθώς οι εκτιμήσεις για το χρέος της έλεγαν ότι θα φτάσει στο 160% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο.
TO ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...