Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η απεργιακή θύελλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον χώρο της Υγείας, οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την 4η δόση και η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για την ψήφο των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μείωση μισθών με ατομικές συμβάσεις με το δίλημμα «απολύσεις ή νέες σχέσεις εργασίας»".

"Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και με ατομικές συμφωνίες όταν δεν «προχωρούν» και δεν μπορεί να συναφθούν επιχειρησιακές συμβάσεις, φέρνει για την κυβέρνηση η «επικαιροποίηση» του μνημονίου για την εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου από την τρόικα και ο φόβος για περισσότερες απολύσεις με περαιτέρω αύξηση της ανεργίας", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η Ελλάδα δεν γλιτώνει τη χρεωκοπία"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φέρνουν φαρμακεία από το Ισραήλ"

"Οργανωμένο σχέδιο που προβλέπει την είσοδο ισραηλινής αλυσίδας φαρμακείων στη χώρα μας" καταγγέλλει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

ΕΘΝΟΣ: "Ντιρεκτίβα για μαζικά λουκέτα σε σχολεία"

Στις συγχωνεύσεις σχολείων αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας, που σημειώνει: "αποφασισμένη να προχωρήσει στη συγχώνευση εκατοντάδων σχολικών μονάδων είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Με επιστολή στους δημάρχους όλης της χώρας ενημερώνει για το περιεχόμενο της ντιρεκτίβας. Εντονα αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αδέλφια έλεος: Ο Κολοκοτρώνης είχε... γκόμενο!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κοίτασμα μαμούθ με φυσικό αέριο μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου"


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χάος διαρκείας - Φεβρουάριος απεργιών σε συγκοινωνίες, φαρμακεία, ΙΚΑ και γιατρούς ΕΣΥ"

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις απασχολούν το βασικό θέμα της εφημερίδας. Όπως τονίζει η "Ε", η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την ανυποχώρητη στάση μεγάλου μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τορπίλη Κατσέλη στον Παπακωνσταντίνου"

"Νέα διάσταση Κατσέλη - Παπακωνσταντίνου, αυτή τη φορά για τις εργασιακές σχέσεις, ξέσπασε στην κυβέρνηση, λίγο πριν έλθουν τα στελέχη της τρόικας στην Αθήνα και ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: "Αδιέξοδο από τις απεργίες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όλη αυτή η απεργιακή κινητοποίησις των τελευταίων ημερών οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο. Από πέρυσι, η Ελλάς βρίσκεται στα πρόθυρα της πτωχεύσεως. Ο κίνδυνος είναι πάντοτε υπαρκτός και δεν έχει εκλείψει. Επομένως προσπάθεια όλων θα έπρεπε να είναι η αποφυγή του ενδεχομένου αυτού".

Η ΑΥΓΗ: "Σύνταγμα Δ' Ράιχ προωθούν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ"

"Κυβέρνηση και Ν.Δ. εμφανίζονται έτοιμες για συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να ενσωματωθούν οι γερμανικές αξιώσεις για έλλειμμα και χρέος, αλλά και κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων. Την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής η πρώτη συζήτηση, πιθανή και έκτακτη σύνοδος για αποφάσεις στις αρχές Μαρτίου", σημειώνει η Αυγή.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χάος. Γολγοθάς για επιβατικό κοινό, ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ασθενείς και σπουδαστές"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιμένουν στην απεργία"

"Οι εργαζόμενοι του μετρό αψήφησαν για δεύτερη φορά σε ένα μήνα τη Δικαιοσύνη, που έκρινε τη χθεσινή 24ωρη απεργία τους παράνομη, και την πραγματοποίησαν, ενώ εξήγγειλαν για σήμερα και νέα", αναφέρεται στο πρώτο θέμα της Καθημερινής.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κατάργηση 13ου -14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα"

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφέρεται η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι "η τρόικα βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πάλι θέμα για τους δύο επιπλέον μισθούς, ζητώντας να «κοπούν». Ευχαριστημένοι θα είναι, πάντως, οι ξένοι δανειστές μας και με την περικοπή, όπως έγινε και στο δημόσιο τομέα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κυκλοφοριακό χάος για δεύτερη μέρα"

"Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθεί και σήμερα η μετακίνηση των πολιτών στην πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, θα τις κλιμακώσουν ως άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, έως ότου ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή", τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αστικές συγκοινωνίες: Παράνομη η απαγόρευση της απεργίας"

"Είναι πρόκληση να παριστάνει η κυβέρνηση ότι νοιάζεται για την ταλαιπωρία των εργαζομένων από την απεργία. Η πολιτική της είναι αυτή που βασανίζει το λαό", σημειώνει ο Ριζοσπάστης.

ΤΑ ΝΕΑ: "Ελληνοφρένεια! Δικαστικό πραξικόπημα στο ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών"

"Σάλο προκαλεί απόφαση τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας - εφ΄όσον γίνει δεκτή από την Ολομέλεια - με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικό το δικαίωμα συμμετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές", αναφέρει η εφημερίδα.

City Press: "Αιγυπτιακό ντόμινο"

"Ογκώδης διαδήλωση για την άμεση απομάκρυνση Μουμπάρακ, που θέλει να είναι μέχρι το Σεπτέμβριο. Λαϊκή πίεση και στα καθεστώτα Ιορδανίας, Συρίας, Υεμένης", σημειώνει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πάνε στον ανακριτή για την υπεξαίρεση"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συρρίκνωση πιστώσεων σημειώθηκε για το 2010"

Τα στοιχεία της ΤτΕ για τη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες απασχολούν το βασικό θέμα της εφημερίδας. "Με αρνητικό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης έκλεισε το 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης σημείωσε περαιτέρω επιβράδυνση τον Δεκέμβριο και διαμορφώθηκε σε αρνητικό επίπεδο (-0,2%) από 0,4% τον Νοέμβριο και 4,1% τον Δεκέμβριο του 2009", σημειώνει η εφημερίδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πτώση spread-Ράλι στο Χ.Α. Οι αγορές προεξοφλούν λύση για το χρέος"

"Μαζικές ήταν χθες οι αγορές από ξένους τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και στο Χρηματιστήριο. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπέρασαν τα 240 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) ανήλθαν στα 110 εκατ. από μόλις 29 εκατ. τη Δευτέρα", τονίζει η εφημερίδα.

ΚΕΡΔΟΣ: "Μαζικές αγορές ομολόγων, πτώση επιτοκίων, άνοδος μετοχών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρά ανακλαστικά δημιούργησε στις αγορές η ορατή πλέον προοπτική του συνολικού ευρωπαϊκού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. Τα σενάρια συγκλίνουν σε λύση, που θα περιλαμβάνει την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, τη χρήση δανείων από τις κυβερνήσεις, ώστε να αποσύρουν ομόλογα με έκπτωση και καλύτερους όρους στην παροχή βοήθειας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ελληνικό σενάριο φέρνει κέρδη σε ομόλογα - μετοχές"

"Στην υλοποίηση του θετικού ελληνικού σεναρίου για την κρίση χρέους «ποντάρουν» οι αγορές δίνοντας χθες υψηλά κέρδη στο Χρηματιστήριο και περιορίζοντας αισθητά το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου", σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...