Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Tο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων με κρατική χρηματοδότηση και δάνεια, το γερμανικό σχέδιο για Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη, οι μίζες 55 εκατ. ευρώ για την προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων και οι απεργίες γιατρών και φαρμακοποιών απασχολούν οι περισσότερες εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η κατάθλιψη απειλεί τον Πλανήτη!".

Ένας στους τρεις πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας "ενώ σε μια δεκαετία η κατάθλιψη θα ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού. Η ασθένεια προτιμά τις γυναίκες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλογικό εκβιασμό τον Μάρτιο ετοιμάζει ο Παπανδρέου".

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει "χιτλερικούς" τους όρους της Μέρκελ για συνταγματικά κατοχυρωμένο Μνημόνιο και υποστηρίζει ότι η αποδοχή τους από την κυβέρνηση οδηγεί σε "σε αδιέξοδο απελπισίας με τέρμα «κάλπες» -τέλη Μαρτίου (27) ή αρχές Απριλίου (3)" ενώ επισημαίνει ότι "η εφαρμογή των άρθρων της θα σημάνει ολοκληρωτική ισοπέδωση όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δεδομένων στη χώρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τεράστιο σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα γράφει "δώρο-μαμούθ σε ξένες εταιρίες, οι οποίες θα πραγματοποιούν φορολογικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΕΘΝΟΣ: "Στον αέρα 350.000 ραντεβού στο ΙΚΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τις συνέπειες από την αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας με γιατρούς και φαρμακοποιούς. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων έχουν χαθεί 350.000 ραντεβού στο ΙΚΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Κόκκινη κάρτα» από χιλιάδες πιστούς για την «Κάρτα του Πολίτη»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χιλιάδες πιστοί βροντοφώναξαν, χθες, από την πλατεία Συντάγματος, ένα μεγάλο, αποφασιστικό «όχι» στο επικείμενο «σφράγισμα» των Ελλήνων, Ορθοδόξων Χριστιανών. Στην συγκέντρωση μίλησαν διακεκριμένοι κληρικοί οι οποίοι εμπεριστατωμένα και σοβαρά εξήγησαν στον κόσμο γιατί δεν πρέπει να παραλάβουμε το εργαλείο αυτό της Παγκόσμιας Κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στοιχεία-φωτιά για τον τρόπο που βούλιαξαν οι επιτήδειοι την οικονομία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στοιχεία «φωτιά» έχουν περιέλθει πλέον σε γνώση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την επίθεση των κερδοσκόπων σε βάρος της οικονομίας της χώρας μας στα τέλη του 2009 και στις αρχές του 2010, που οδήγησαν τελικά την Ελλάδα στη «θηλιά» του μνημονίου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λύση στο εφάπαξ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με δάνεια και κρατική χρηματοδότηση σχεδιάζεται το ξεμπλοκάρισμα του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει δάνειο 300 εκατ. ευρώ από το επικουρικό ΤΕΑΔΥ και 250 εκατ. από τον προϋπολογισμό, προκειμένου να δοθούν περίπου 22.000 εφάπαξ φέτος και να περιοριστεί η "ουρά" των 33.000 συνταξιούχων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πράσινες μίζες 55 εκατ. ευρώ για τα γερμανικά υποβρύχια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στοιχεία για τις υπόγειες διαδρομές που ακολούθησαν τα 55 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για πιθανά «λαδώματα» κρατικών αξιωματούχων στην Ελλάδα με σκοπό την προμήθεια των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων τύπου U-214, φέρνει στη δημοσιότητα το «Der Spiegel».

ΕΣΤΙΑ: "Ενιαία πολιτική στην Ευρωζώνη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επί χρόνια ακούμε οικονομολόγους και αναλυτές να προεξοφλούν την αποτυχία του ευρώ, λόγω ελλείψεως ενιαίας οικονομικής πολιτικής των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό. Πώς είναι δυνατόν -διερωτώνται- τα κράτη που έχουν ένα κοινό νόμισμα να μην έχουν κοινή δημοσιονομική, φορολογική ή ακόμη και εργασιακή πολιτική; Οι εξελίξεις μάλλον τους δικαίωσαν".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύμφωνο διαρκούς λιτότητας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό τη σκιά του φόβου για έναν επικείμενο ευρωπαϊκό Μεσαίωνα τελούν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης καθώς ένα νέο τοπίο για τους μισθούς, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα θα διαμορφωθεί αν υιοθετηθεί το γερμανικό σχέδιο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "όμηρος της βίας και της αυθαιρεσίας καθίσταται η ελληνική κοινωνία, από τα συνεχώς εντεινόμενα περιστατικά διαμαρτυρίας που συνδυάζονται με πράξεις ανομίας".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Μειώσεις στα διόδια ποινές στους «τσαμπατζήδες»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο «τελεσίγραφο» για τις επιχειρησιακές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αλλαγή του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις απαιτεί η τρόικα, καθώς διαπιστώνει ότι το μέτρο έως και σήμερα δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τις επιχειρήσεις, δηλαδή για τη μείωση του κόστους εργασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιές αλλαγές φέρνει η φορολογική εναρμόνιση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα από τη βελτίωση του φορολογικού μηχανισμού, αλλά και τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας και ίσως και των συντελεστών του ΦΠΑ, θα περάσει για την Ελλάδα η φορολογική εναρμόνιση που πρότεινε ο γερμανογαλλικός άξονας στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, ως μέρος του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας»".

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...