Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

«Λωξάντρα» στο Βασιλικό Θέατρο: Η επιτυχία της χρονιάς !

Συνεχίζονται με επιτυχία, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, οι παραστάσεις του έργου «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου. Στο έργο, το οποίο παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο, σε θεατρική διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, πρωταγωνιστεί η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία των παραστάσεων και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, προστέθηκε μια ακόμη παράσταση στο πρόγραμμα (Kάθε Τετάρτη δίνονται δύο παραστάσεις στις 18.00 & στις 21.00).

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η θρυλική ιστορία της κοκόνας Λωξάντρας, μιας λαϊκής γυναίκας, εξαιρετικά δυναμικής, που ηγείται πρόσχαρα, στοργικά και ακούραστα μιας πολυμελούς μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας της Πόλης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ενώ γύρω της στροβιλίζονται πολυάριθμα συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι, γείτονες, η Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, παραπαίδια, λαϊκοί Τούρκοι, χανούμισσες, ο πασάς της γειτονιάς και εκτυλίσσονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η Λωξάντρα φανερώνεται δυναμική και ακατάβλητη, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής με τη σοφία του ενστίκτου αλλά και την ωριμότητα της εμπειρίας γενεών και με έμβλημά της τη φράση: «Tις εστί πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος». Ένας ύμνος προς τη ζωή.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...