Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Κουβέλης: "Η συνεχής εκλογολογία βλάπτει τη χώρα"

"Η συνεχής εκλογολογία βλάπτει τη χώρα" τόνισε στην παρέμβαση του κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε:

"Είναι αλήθεια ότι η υποτίμηση νομισμάτων και η προσφυγή στις κάλπες δεν προαναγγέλλονται. Συνήθως πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι η συνεχής προσφυγή στις κάλπες έξω από τα προβλεπόμενα όρια της τετραετίας αποδεικνύουν τη βαθιά κρίση του κομματικού συστήματος και την κατάρρευση του μύθου των ισχυρών αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Δεν είναι μόνοι οι αρνητικές συνέπειες στους οικονομικούς σχεδιασμούς που προκαλούν αυτή την ασταμάτητη εκλογολογία. Είναι κυρίως η απαράδεκτη νοοτροπία ότι οι εκλογές διεξάγονται ως προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού και πάντα στον ορίζοντα των μικροκομματικών συμφερόντων.

Είναι προφανές ότι αυτή η τακτική δεν ωφελεί τη χώρα. Αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη, όποτε και αν γίνουν εκλογές, να δώσει συντεταγμένα, με τις δικές της δυνάμεις, τη μάχη της πολιτικής αναμέτρησης".
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...