Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 9 -2

Οι συζητήσεις Τρόικας - κυβέρνησης και οι αποφάσεις που λήφθηκαν για τις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, τα μέτωπα του κινήματος «Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω» και οι λύσεις τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση καθώς και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, είναι τα θέμα που επικρατούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το 80% αγνοεί τα αιτήματά τους!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι γιατροί απεργούν, οι οδηγοί δεν κινούν, οι φαρμακοποιοί δεν πωλούν κι οι πιο πολλοί από μας αγνοούν... η απεργιακή πραγματικότητα της χώρας αποτελεί μάλλον «μυστήριο» για ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καυτά DVD στα χέρια του Γ. Καρατζαφέρη".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με συνταρακτικά στοιχεία και τεκμήρια τερατώδους σκανδάλου στο οποίο πρωταγωνιστεί κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας επέστρεψε από το Βουκουρέστι, όπου και συναντήθηκε με κραταιούς πολιτικούς και επιχειρηματίες της Ρουμανίας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ενιαίο μισθολόγιο από τον Μάιο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς να προβάλει αντιστάσεις, ο Ραγκούσης δέχτηκε να προωθήσει άμεσα και άνευ ουσιαστικού διαλόγου επώδυνες περικοπές αποδοχών και κατάργηση επιδομάτων".


ΕΘΝΟΣ: "Διπλή μείωση στις τιμές των αυτοκινήτων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθιά ανάσα για την αγορά αυτοκινήτων αποτελεί η διπλή μείωση στις τιμές τους. Δρομολογούνται πρόγραμμα απόσυρσης και αποκλιμάκωση του φόρου πολυτελείας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Ο πρωθυπουργός θυμίζει τον δολοφόνοι με τις γλαδιόλες»!..."
Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταπέλτης κατά πάντων, με άρθρο του, που έχει τίτλο «η υποκρισία τελειώνει» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Επικρίνει τα μέλη της Δ.Ι.Σ. για την στάση τους στην «Κάρτα του Πολίτη», τις εξελίξεις στο μάθημα των Θρησκευτικών κ.α., πλην όμως κάνει την μεγάλη επίθεσή του στον Πρωθυπουργό!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καρατζαφέρης προς Σαμαρά: μαζί κερδίζουμε ΠΑΣΟΚ-Γιώργο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Το ποσοστό του ΛΑΟΣ μαζί με της ΝΔ είναι σαφώς μεγαλύτερο από του ΠΑΣΟΚ», διαμηνύει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ποιες ερμηνείες δίνονται για την παρέμβασή του μετά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που έδωσε καθαρό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα 36 επιδόματα που καταργούνται".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που θα φέρει τα πάνω κάτω στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, με μειώσεις έως 30% στα υψηλότερα μισθολόγια, αλλά και υπόσχεση για αυξήσεις 10% έως 15% στα χαμηλότερα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κλείδωσαν» προσλήψεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "«Κλείδωσαν» χθες στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης με τους εκπροσώπους της τρόικας οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Δημόσιο και αναμένεται να φθάσουν τις 10.670 όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό και τις 50.000 για τους εποχικούς".

ΕΣΤΙΑ: "Υποκρισία για το Μνημόνιο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις επικαλείται το Μνημόνιο, αλλά συγχρόνως κάνει τα πάντα για να περιορίση την αποτελεσματικότητά του. Η δε Αντιπολίτευσις το καταγγέλλει δριμύτατα".

Η ΑΥΓΗ: "Στοπ στα διόδια της διαπλοκής".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι εργολάβοι αξιώνουν και η κυβέρνηση ετοιμάζει ποινικοποίηση του κινήματος κοινωνικής ανυπακοής. Δεν είμαστε υποκινούμενοι, μας στηρίζουν βουλευτές απ΄όλα τα κόμματα, απαντούν οι πολίτες ενάντια στα διόδια".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Παίζουν με τα όριά μας".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση και ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ συμφώνησαν για επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου αλλά και για νέα σκληρά μέτρα, τα οποία υπάρχουν φόβοι ότι θα λειτουργήσουν σαν πυροκροτητής της κοινωνικής έκρηξης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μείωση 30% στα «ρετιρέ» του Δημοσίου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μειώσεις των αποδοχών στα «ρετιρέ» των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, που θα φθάσουν ακόμη και το 30%, αλλά και αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν το 15%, θα φέρει το νέο ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η μεγάλη ανατροπή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "200.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2013. Ενιαίο μισθολόγιο από τον Ιούνιο του 2011. 53.335 αποχώρησαν το 2010. 10.600 προσλήψεις το... 2011. 15% μείωση των συμβασιούχων. 100 εκατ. ευρώ εξοικονομεί το Δημόσιο ανά 10.000 υπαλλήλους που αποχωρούν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΤαλαιπωρΙ(Κ)Α για τους ασφαλισμένους".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ εξαιτίας του μπαράζ κινητοποιήσεων των γιατρών που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μέτρα ανακούφισης των μεταναστών".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και του παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του Κόμματος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Καρότο και μαστίγιο".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δύο μέτωπα εστιάζονται οι κινήσεις της κυβέρνησης. Από τη μία πλευρά ετοιμάζει μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τους ανέργους, ενώ από την άλλη πλευρά ποινικοποιεί τόσο τη μη πληρωμή εισιτηρίου όσο και τη μη καταβολή διοδίων".

City Press: "Διπλό σκάνδαλο με τα υποβρύχια".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβράβευσε τη διεφθαρμένη HDW με νέα παραγγελία υποβρυχίων τύπου 214. Επιβαρυνθήκαμε με 1,3 δισ. ευρώ... που δεν έχουμε. Υπόσχονται κάθαρση για το παρελθόν και «αγνοούν» το παρόν".

Metro "Νέο μισθολόγιο από τον Ιούνιο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο συμφώνησαν η τρόικα και το υπουργείο Εσωτερικών. Παραμένει σε ισχύ η αναλογία του 1 προς 5".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο ΙΚΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...