Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 10 -2

Οι στόχοι της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος στο 3% μέχρι το 2015, με την εφαρμογή νέου μνημονίου, που θα χρειαστεί τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα νέα μέτρα, που θα συνοδευτούν από ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές ύψους 7,87 δισ. ευρώ, φόβοι που εκφράζονται για τη γενική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, είναι τα θέματα που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στρατιές «ημετέρων» σε πρώην εθνοπατέρες!..".
Η εφημερίδα ανακάλυψε "πως μεσούσης της βαθιάς οικονομικής κρίσης με συντάξεις, μισθούς και δώρα να ψαλιδίζονται οριζόντια και δραματικά, εξακολουθούν να δαπανώνται υψηλά κονδύλια για τη συντήρηση ενός ολόκληρου «στρατού» των πρώην και νυν εθνοπατέρων".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σε ποια ηλικία παίρνετε σύνταξη".
Η εφημερίδα γράφει "τι πρέπει να προσέξουν οι γυναίκες και οι μητέρες ανηλίκων. Σε ποια ηλικία παίρνετε σύνταξη από ΙΚΑ ΔΕΚΟ, Βαρέα, Στρατό και Ειδικά Ταμεία. Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φοβούνται εξέγερση στις 23 Φεβρουαρίου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μια στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς (για καταστολή αφηνιασμένου πλήθους) που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου σε βίντεο έβαλε σε σκέψεις όσους διαθέτουν κοινή λογική! Παράλληλα, πληροφορίες επιμένουν ότι στις 23 Φεβρουαρίου (ημέρα γενικής απεργίας και συλλαλητηρίων) κάποιοι θα προσπαθήσουν να μιμηθούν την Αίγυπτο".
ΕΘΝΟΣ: "Διαβατήριο για σύνταξη με 11.000 ευρώ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι 11.000 ευρώ θα στοιχίσει φέτος στον ασφαλισμένο η εξαγορά τεσσάρων πλασματικών ετών, που δίνουν διαβατήριο για τη σύνταξη".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Για όνομα του Θεού: «Σφραγίζουν» ακόμη και τα 6χρονα παιδιά!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τρέλα κατα κυριολεξία!.. Συνάμα και απανθρωπιά. Συνάμα και Σατανιστική «έμπνευση»!.. Ξεκίνησε λοιπόν το περιβόητο «σφράγισμα» ακόμη και σε 6χρονα παιδιά. Το νέο έρχεται από τις Βρυξέλλες όπου φορτώνουν σε παιδάκια την ευθύνη κατοχής και χρήσης της «Κάρτας του Πολίτη»!.."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Παπανδρέου έκανε πράξη τον «Θάνατο του εμποράκου»".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άρχισε η μείωση του ωραρίου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και των ημερών απασχόλησης, αφού 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να καταβάλουν ούτε τη μισθοδοσία. Μειώνουν τις ώρες απασχόλησης του προσωπικού, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν ΙΚΑ, εφορία και ασφαλιστικές εισφορές. Στο 30% κατά μέσο όρο η μείωση του τζίρου. Στο 63% η πτώση στους κλάδους της οικοδομής και του αυτοκινήτου. Μέχρι το τέλος του 2011, θα έχουν βάλει λουκέτο 170.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ψαλίδι στις 980 φοροαπαλλαγές".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το κόψιμο ή ακόμη και την κατάργηση ορισμένων από τις 980 φοροαπαλλαγές, που κοστίζουν πάνω από 7,87 δισ. ευρώ ετησίως, ρίχνει στο τραπέζι των συζητήσεων, για τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, η κυβέρνηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στήνουν κάλπες για να κρύψουν το Νέο Μνημόνιο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το σενάριο των πρόωρων εκλογών και μάλιστα την άνοιξη του 2011 και όχι το φθινόπωρο αναθερμάνθηκε και ενισχύθηκε χθες μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέο πρόγραμμα δραστικών περικοπών δημοσίων δαπανών με τον τίτλο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής".
ΕΣΤΙΑ: "Αναχρονιστικό το ισχύον Σύνταγμα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κρίσιμο είναι να προσαρμοσθή το ελληνικό Σύνταγμα στις απαιτήσεις των καιρών, έτσι ώστε να υπάρχη το κατάλληλο πλαίσιο για πρόοδο της οικονομίας και όχι οπισθοδρόμησή της. Και επ΄αυτού, έχουμε δυστυχώς μείνει πίσω. Το Σύνταγμά μας είναι αναχρονιστικό".
Η ΑΥΓΗ: "Εκβιάζει συναίνεση παίζει με εκλογές".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέχρι το 2015, με κόστος νέων μέτρων 14 δισ. ευρώ, επεκτείνει η κυβέρνηση το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής» ή νέο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση «δεν διαθέτει λαϊκή εντολή» για μέτρα πέραν της τετραετίας (2013), διαπιστώνουν τώρα και κορυφαίοι υπουργοί".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "SOS εκπέμπει η αγορά".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε συντριπτικό ποσοστό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται ως η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, εκπέμπουν σήμα κινδύνου και εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους το επόμενο διάστημα, καθώς προβλέπονται χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ζητεί συναίνεση για «νέο Μνημόνιο» έως και το 2015 ο Γ. Παπανδρέου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και πρωτίστως της Ν.Δ., στο αυστηρό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015, που επί της ουσίας συνιστά ένα «νέο Μνημόνιο», θα επιζητήσει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κινδυνεύουν 320.000 θέσεις εργασίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "225.000 επιχειρήσεις έτοιμες για λουκέτο, 30% κάτω ο τζίρος των επιχειρήσεων, 8 στους 10 πιστεύουν ότι η υπερ-φορολόγηση στραγγαλίζει την αγορά, 7 στους 10 βλέπουν μείωση του τζίρου και επιδείνωση της ρευστότητας, 6 στους 10 ζητούν κρατικό πυλώνα χρηματοδότησης με Εθνική, Τ.Τ. και Ταμείο Παρακαταθηκών".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Στην υγεια μας από την «Βουλή των συντεχνιών»".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση δέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία, ο οποίος, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της επίμαχης νομοθετικής πρωτοβουλίας, έκανε λόγο για «Βουλή συντεχνιών»".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να κάνει στάση πληρωμών. Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα για την πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης δεν είναι η διόγκωση του δημόσιου χρέους ορισμένων κρατών - μελών, ούτε μόνο η διαχείριση της κρίσης. Εχουμε κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου που διογκώνει την κρίση και όχι κρίση χρέους".
ΤΑ ΝΕΑ: "Μετρητά τέλος στις συναλλαγές".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "από την 1η Απριλίου κάθε αγορά αξίας άνω των 3.000 ευρώ από τους καταναλωτές θα γίνεται υποχρεωτικά, είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με χρεωστική κάρτα, είτε με τραπεζική επιταγή".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Εφοπλιστής - αίνιγμα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εφοπλιστής - αίνιγμα και δύο ακόμη πρόσωπα βρίσκονται από τον Νοέμβριο στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και των δικαστικών αρχών που διερευνούν την πορεία του μαύρου χρήματος στη δουλειά με τα γερμανικά υποβρύχια".
City Press: "Πόλεμος για τα διόδια".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για να τιμωρήσει όσους δεν πληρώνουν. Οι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής θεωρούν άδικη την επιβάρυνσή τους και αρνούνται να συμμορφωθούν".
Metro "Η κρίση ευνοεί τον τουρισμό".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η πολιτική αστάθεια στις χώρες της Β. Αφρικής και η μείωση των τιμών στην Ελλάδα φέρνουν κύμα τουριστών. Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απαγορεύεται το συναθροίζεσθαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...