Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Φώτης Κουβέλης: «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

Αναθεώρηση του Συντάγματος προτείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κοουβέλης με συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 και τους δημοσιογράφους Γιάννη Πολίτη και Γιώργο Μαλούχο:

"Δεν υπήρξε ο ενδελεχής και ο σε βάθος έλεγχος για να διακριβωθεί η αλήθεια και να αναδειχτούν οι ευθύνες. Κυριάρχησαν ο συμψηφισμός και η πολιτική σκοπιμότητα, στοιχεία τα οποία οδήγησαν στο να μην υπάρξει έρευνα σε βάθος", τόνισε ο κ. Κουβέλης και επισήμανε:.

"Δεν υπήρξε ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων αναφορικά με όντως υπαρκτές μαρτυρίες και καταγγελίες.

Αυτός ο πλημμελής έλεγχος αναδεικνύει την απαράδεκτη λογική του συμψηφισμού και τη σκοπιμότητα που εμφιλοχώρησε. Αναδεικνύεται έτσι η πλήρης απαξία της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση οφείλει, εκπροσωπώντας το ελληνικό δημόσιο, να εγείρει αγωγές αποζημίωσης όχι μόνο για τα ποσά που δόθηκαν ως «δώρο», αλλά και για τη συνολική της ζημίας που υπέστη το δημόσιο από τη Siemens".

Για το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο κ. Κουβέλης είπε:

"Το ν/σ που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα, διότι το άρθρο 86 του συντάγματος έχει δεσμευτικές ρυθμίσεις για τον όποιον εκτελεστικό νόμο.

Είναι μόνο ηθικού χαρακτήρα η ρύθμιση που προωθεί το νομοσχέδιο. Η ουσιαστική αλλαγή του νόμου, προϋποθέτει αναθεώρηση του συντάγματος και η σχετική διαδικασία πρέπει να κινηθεί αμέσως. Όχι γιατί το πρόβλημα της χώρας είναι μόνο θεσμικό. Είναι θεσμικό και πολιτικό. Η αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν σχέση με τη λειτουργία του πολιτεύματος πρέπει να γίνει και στα δυο αυτά επίπεδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...