Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 25 -1

Το φορολογικό νομοσχέδιο, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, το πόρισμα για τη Siemens, η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες και το σχέδιο Ρέγκλινγκ για το ελληνικό χρέος κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελεγχος στα «πόθεν έσχες» όλων των υπουργών από το 1974" 
"Σαφή προειδοποίηση στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχθεί να χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση, ούτε ως μοχλός πιέσεων ούτε ως πρόσχημα για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα", απηύθυνε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Απόλυτος διασυρμός του πολιτικού συστήματος το πόρισμα για την Siemens"
Για "διαπόμπευση ολόκληρου του πολιτικού κόσμου και προσβολή της νοημοσύνης της κοινής γνώμης" κάνει λόγο η εφημερίδα με αφορμή  το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα για τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία
ΕΘΝΟΣ: "Καταυλισμός λαθρομεταναστών η Νομική" 
"Εκτός λειτουργίας μέχρι και την Παρασκευή τέθηκε από χθες η Νομική Σχολή της Αθήνας με απόφαση της Πρυτανείας. Αιτία η κατάληψη που πραγματοποιούν 250 οικονομικοί μετανάστες που ήρθαν από την Κρήτη και ζητούν να τους δοθεί άδεια εργασίας. Το έδαφος προετοίμασαν σπουδαστές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που άναψε πόλεμο ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις", αναφέρει στο πρώτο του θέμα το Έθνος.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...ρεσάλτο λαθρομεταναστών στην νομική!"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. βρίσκουν ενόχους στα πολιτικά τους νεκροταφεία".
"Αναταραχή στη Ν.Δ. για τα παζάρια με ΠΑΣΟΚ στο πόρισμα για τη Ζίμενς που βάζει στο «κάδρο» τον Σημίτη για να στοχοποιηθεί μελλοντικά και ο Κώστας Καραμανλής", αναφέρει η εφημερίδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιδού η πρόταση για την Ελλάδα" O επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, είναι ο πνευματικός πατέρας του σχεδίου αποπληρωμής των χρεών και ο εμπνευστής μιας πρότασης με εναλλακτικές λύσεις για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το «Σπίγκελ», το οποίο επικαλείται η "Ε".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει ο δρόμος για θηριώδη εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Ελεύθερο ωράριο τις καθημερινές, λειτουργία και Κυριακές. Αρση όλων των περιορισμών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, λαϊκές αγορές".
ΕΣΤΙΑ: "Ακολουθούμε πολιτική πτωχεύσεως".
"Είναι προφανές ότι κανένας δεν θέλει να δώση τον τόνο που πρέπει να δοθή σήμερα, ώστε να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μηδενισθή το έλλειμμα. Εφ΄ω και συνεχίζεται μία πολιτική που οδηγεί μαθηματικώς στην πτώχευση", σημειώνει η εφημερίδα.
Η ΑΥΓΗ: "Συναίνεση σφουγγάρι"
Για "άτυπη συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για την εξέλιξη των θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, όπως διεφάνη από τη συζήτηση στη Βουλή κάνει λόγο η εφημερίδα.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περαίωση και για... τους γιατρούς του Κολωνακίου!"
Στον νέο φορολογικό νόμο αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας, που σημειώνει ότι "οι διώξεις ελεύθερων επαγγελματιών με μεγάλη ακίνητη περιουσία και δηλώσεις χαμηλού εισοδήματος κατέληξαν σε... μια νέα περαίωση".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κακούργημα η φοροδιαφυγή"
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών απασχολεί και το πρώτο θέμα της Καθημερινής. "Κακούργημα θα είναι η φοροδιαφυγή πάνω από 75.000 ευρώ, σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο, οι βασικές κατευθύνσεις του οποίου παρουσιάζονται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου", επισημαίνει η εφημερίδα.
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Λουκέτο σε ΔΕΚΟ από την τρόικα"
"Διευθύνσεις και ονόματα δημοσίων Οργανισμών που παρουσιάζουν ζημιές θέλουν οι ξένοι εκπρόσωποι των δανειστών. Αλλάζουν και οι μισθολογικές αυξήσεις από τα κλιμάκια. Καταρτείται η διετία και πάμε σε 3-4 έτη για την ωρίμανση", γράφει η εφημερίδα.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Προσεχώς έλεγχος και στα κόμματα"
"Εν μέσω σφοδρών πολιτικών αναταράξεων, κατατέθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής το ογκώδες πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, με το οποίο κλείνει ένας κύκλος ερευνών 11 μηνών", σημειώνει η εφημερίδα.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πατριωτισμός για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι τα κέρδη του κεφαλαίου"
Στις δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ότι "ακολουθείτε μια πολιτική συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, αντιδραστική, σε βάρος όλων των λαών και του ελληνικού και των γειτονικών λαών και όποια συμφωνία κάνετε με τις κυβερνήσεις στρέφεται εναντίον των λαών", αναφέρεται ο Ριζοσπάστης.
ΤΑ ΝΕΑ: "Ολοι οι ασφαλισμένοι (και) σε ιδιώτες γιατρούς"
Στο σχέδιο νόμο του υπουργείου Υγείας για την πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ιδιώτες γιατρούς αναφέρεται το πρώτο θέμα των Νέων.
City Press: "Επίδειξη ισχύος από μετανάστες"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Πιέσεις από την Κομισιόν για «θωράκιση» του ευρώ"
"Ισχυρές πιέσεις ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη", σημειώνει η Εξπρές.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Τεστ αντοχής» για 40 επικουρικά ταμεία"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναλογιστικές μελέτες για 40 επικουρικά ταμεία θα ξεκινούν την 1η Φεβρουαρίου. Θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα θα κρίνουν το ύψος των μειώσεων που θα υποστούν οι συνταξιούχοι στις επικουρικές τους συντάξεις. Οι πρώτες μειώσεις στις επικουρικές θα ισχύσουν εντός του έτους".
ΚΕΡΔΟΣ: "Το σχέδιο του Βερολίνου για το ελληνικό χρέος"
Στο "σχέδιο αναδιάρθρωσης με εκούσιο haircut" που προωθεί ως λύση για την ελληνική κρίση το Βερολίνο, "εντάσσοντάς την στο συνολικό πακέτο των ευρωαποφάσεων", αναφέρεται η εφημερίδα.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάνω από 28 δισ. ευρώ τα δάνεια σε καθυστέρηση"
"Με περίπου 10 δισ. ευρώ νέα καθυστερούμενα δάνεια επιβαρύνθηκαν στη διάρκεια του 2010 οι ελληνικές τράπεζες, ενώ συνολικά οι επισφάλειες του συστήματος εκτιμάται ότι υπερέβησαν τα 28 δισ. ευρώ", γράφει η Ναυτεμπορική.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...