Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Τριφωνία σε μπλουζ, ρεμπέτικα και νανουρίσματα των Ζουλού


     Φωτογραφία

Συνηθισμένες στα ταξίδια και οι τρειςΜαρία Φαραντούρη, Σαβίνα Γιαννάτου και Έλλη Πασπαλά- είπαν αυτήν τη φορά να (μας) ταξιδέψουν... εντός, μια και το τραγούδι είναι το καλύτερο μέσο για να καταργείς τον χώρο και τον χρόνο. «Ο Γύρος του Κόσμου με Τρεις Φωνές» και ίσως είναι μία από τις λίγες φορές που ο τίτλος μιας συναυλίας ανταποκρίνεται κατά γράμμα στο περιεχόμενό της. Η ιδέα της Μαρίας Φαραντούρη πριν από 10 χρόνια, άφησε μια τόσο καλή (και δυνατή)
γεύση στο κοινό που είχε παρακολουθήσει τότε (στη «Σφεντόνα») που φέτος είπαν να την επαναλάβουν, «γιατί με βάση την ίδια ιδέα φτιάξαμε ένα σχεδόν νέο πρόγραμμα», διευκρινίζει η Μαρία Φαραντούρη.
Παραδοσιακά μακεδονίτικα, βουλγάρικα, από την Καππαδοκία, spirituals, blues, βραζιλιάνικα, αλλά και «Χάρτινο το φεγγαράκι», και ρεμπέτικο και Canto General, ενταγμένα σε μια ροή όπου σημαντικό κομμάτι της θα έχουν οι τριφωνίες. «Είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτών οριζόντων», λέει η Μαρία Φαραντούρη, «όπου θα μπλέκονται με έναν τέτοιο τρόπο τα τραγούδια και οι φωνές που πραγματικά καταργούνται τα σύνορα. Μέχρι και νανούρισμα Ζουλού έχω ανασύρει από τα συρτάρια μου. Και αυτή τη φορά δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στον ρυθμό». Ο πιανίστας Τάκης Φαραζής και η ομάδα των μουσικών που συνοδεύουν εγγυώνται για την ποιότητα της world βραδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...